akumulatori ulja aditivi svječice i grijaći remeni auto pumpe kvačila cilindri kočnice limarija hladnjaci dijelovi za KAMIONE filteri setovi razvoda auto elektrika čistać senzora autokozmetika brisači antifriz amortizeri žarulje ovjes kotača ležajevi brtvila

Čistać saenzora zraka (MAF Sensor Cleaner) 200 ml


Prvi proizvod posebno namijenjen čišćenju senzora zraka. Poboljšava omjer mješavine zraka i goriva, vraća snagu motoru i smanjuje potrošnju. Preporučuje se preventivno korištenje, pri svakom servisu (svakoj promjeni filtera zraka).


Upotreba: Pri ugašenom i hladnom motoru, otpojiti i izvaditi senzor. Raspršiti po žici mjerača i pustiti da se potpuno osuši prije ponovne ugradnje. Suši se brzo i bez ostataka.Ne trljati i/ili ispuhivati, zbog rizika od oštećenja senzora.


Siguran je za plastiku i elektroničke uređaje, za razliku od sličnih proizvoda na tržištu. (Čistaći rasplinjača ili kočnica koji mogu oštetiti senzor)


Što je MAF senzor ?

Mjerač zraka koji ulazi u mašinu, nadzire njegovu temperaturu i "težinu". Pomoću te informacije, računalo određuje potrebnu količinu goriva za optimalan rad motora.


Kako to radi ?

U osnovi, senzor je tanka žica od platine koja se zagrijava stalnim tokom elektriciteta. Mjereći potrebnu struju za održavanje određene temperature, dok ulazni zrak struji preko nje, ocjenjuje "kvalitetu" zraka.


Zašto čistiti ?

S vremenom, na osjetljivi dio senzora (žicu), talože se i zapeku čestice prašine i ostalih nečistoća, stvarajući zaštitni sloj, koji pak uzrokuje slanje krivih informacija računalu. To vodi nemirnom radu motora, smanjenju snage, povećanoj potrošnji, upozorenjima računala i na kraju zatajenju samog senzora, kojeg je potrebno zamijeniti.

AKCIJA !!! AKUMULATORI

Ivanićgradska 53, 10000 Zagreb

Tel/Fax : 01/ 2319 505